00000

Färsen är smaksatt med rivet citronskal, en god fräsch smakbrytning till tomatcouscous.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g lammfärs
0,5 msk potatismjöl
3 msk lättmjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk citronskal, rivet
1 tsk smör

Tomatcouscous

2 dl vatten
1,5 msk tomatpuré
170 g couscous
1 tsk salt
125 g squash
2 färska tomater
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk soltorkade tomater, finhackade

Servering

2 msk matlagningsyoghurt

1. Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal.
Forma stora biffar. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lyft upp biffarna.
2. Koka upp vatten blandat med tomatpuré. Tillsätt couscous och salt.
Låt stå för att svälla ca 5 min.
3. Skär squashen i tärningar och tomaterna i klyftor. Stek squashen i olja i stekpannan 2-3 min. Vänd ner tomaterna och låt dem bli varma. Rör om och tillsätt vitlök, soltorkade tomater och couscous.
4. Servera färsbiffarna med couscous och en klick matlagningsyoghurt.

Fler recept med: Ärter och bönor, Övrigt