Färsbiffar med riven rödbeta och ärtpesto

Recept på färsbiffar med riven rödbeta och ärtpesto. Riven rödbeta gör biffarna saftiga och ger dem fin färg. Ärtpesto till ger ett skönt smaklyft.

25 minuter

Gör så här:

  1. Förväll purjolöksbladen i lättsaltat kokande vatten ca 30 sekunder. Ta upp och lägg dem direkt i iskallt vatten. 
  2. Finriv den kokta rödbetan. Blanda rödbetsrivet med färs, senap, salt och peppar till en smidig smet. 
  3. Forma färsen till åtta jämna biffar, ca 3 cm höga, och linda purjolöksremsor runt om. Fäst eventuellt med tandpetare. 
  4. Stek biffarna i smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida, tills de är genomstekta. 
  5. Ärtpesto: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät röra. 
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda med spenat, olja och peppar. 
  7. Servera biffar och ärtpesto med pastan. 

Av Anna Stegs

Recept från