Färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad

Recept på färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad. Här används även blasten från rödbetorna som en lättfräst ­sallad till köttfärsbiffarna.
Recept på färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad.
Recept på färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl kapris
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 msk bladpersilja - hackad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Betsallad

  • 2 knippor rödbetor - (à 500 g)
  • 1 gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • 25 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skär loss rödbetorna från blasten och koka dem mjuka i vatten i en kastrull.

  2. Blanda färsen med ägg, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra runda biffar.

  3. Hacka kaprisen och blanda med smör och persilja. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.

  4. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.

  5. Ansa och grovstrimla rödbetsblasten. Halvera och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Fräs rödbetsblasten i 1/2 msk olja ca 1 minut. Vänd ner rödbetor och gurka. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt.

  6. Stek eller grilla köttfärsbiffarna i 1/2 msk olja ca 5 min på varje sida. Fördela smöret på biffarna och garnera med persilja. Servera med rödbetssalladen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!