Färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad

Recept på färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad. Här används även blasten från rödbetorna som en lättfräst ­sallad till köttfärsbiffarna.

Gör så här:

  1. Skär loss rödbetorna från blasten och koka dem mjuka i vatten i en kastrull.
  2. Blanda färsen med ägg, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra runda biffar.
  3. Hacka kaprisen och blanda med smör och persilja. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.
  4. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.
  5. Ansa och grovstrimla rödbetsblasten. Halvera och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Fräs rödbetsblasten i 1/2 msk olja ca 1 minut. Vänd ner rödbetor och gurka. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt.
  6. Stek eller grilla köttfärsbiffarna i 1/2 msk olja ca 5 min på varje sida. Fördela smöret på biffarna och garnera med persilja. Servera med rödbetssalladen. 

 

Recept från