Färsbiffar med citron och gräslökssås

Färsen ska arbetas väl för att biffarna ska hålla ihop. Lagalätt är en ny mejeriprodukt som är nästan som gräddmjölk men innehåller även stärkelse.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 lök - gul
  • 1 morot - liten
  • 150 g nötfärs - mager (10 % fett)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1,5 dl laga lättgrädde - (Kelda 5%)
  • 2 tsk smör
  • 0,5 tsk soja
  • 1 tsk honung
  • 0,25 citron - strimlat skal + pressad saft
  • 2 msk gräslök - hackad

Tillbehör

  • 350 g potatis - kokt
  • 200 g grönsaker - kokta

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.

  2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs.

  3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.

  4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft.

  5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!