00000

Färsbiff med saltgurka och en citronsås.

För 4 portioner

Ingredienser

3 saltgurkor
1 kruka persilja
450 g nötfärs
1 ägg
1 citron
1 kg potatisar, kokta och skalade
2 dl matyoughurt
1 vitlösklyfta, pressad
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

Färsbiff med saltgurka

 

1. Tärna gurkorna smått. Strimla persiljan.
2. Blanda färs, 3/4 tsk salt, 2 krm svartpeppar, gurka, ägg och hälften av persiljan. Forma till 12 biffar.
3. Stek biffarna i 1/2 msk olja 2 min per sida. Efterstek under lock ca 3 min.
4. Skrubba citronen i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa saften. Skär 
potatisen i bitar.
5. Blanda yoghurt och citronsaft i en
stor skål. Pressa i vitlöksklyftan. Vänd 
ner potatisen. Krydda med 1 tsk salt och 
1 krm svartpeppar. Strö över citronskal och 
resten av persiljan. Servera med biffarna

Fler recept med: Nötkött, Övrigt