00000

Välj den färs du gillar bäst, nöt eller lamm, båda blir lika gott. Servera med eller utan spett. Färsen är smaksatt med marinerade soltorkade tomater. De lagas enkelt i ugn. Ris med grönsaker är gott till, ta det du har hemma till exempel paprika, ärter, majs, tomat. Matlagningsyoghurt eller en enkel tsatsiki passar som sås.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g nöt- eller lammfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 ägg
0,5 gul lök
6 soltorkade tomater, i örtolja
1 vitlöksklyfta
140 g bacon, i paket
0,5 tsk rosmarin
12 grillspett, av trä

Tillbehör:

, ris, sallad
matlagningsyoghurt, smaksatt med hackad basilika

1. Sätt ugnen på 250°. Låt ströbrödet svälla i mjölk en stund. Blanda sedan med färs, salt, peppar och ägg till en smet.
2. Hacka lök och soltorkade tomater (obs! spara oljan) fint och blanda ner i färsen. Pressa i vitlök. Forma färsen till järpar och linda in varje i en baconskiva. Lägg färsjärparna i en långpanna och pensla med örtoljan från tomaterna. Strö över lite rosmarin.
3. Stek dem mitt i ugnen ca 20 minuter. Stick i träspetten när de är klara. Servera med tillbehören.