Färs- och parmesanbiffar med tomatsalsa

00000

Servera gärna biffarna med råstekt bak- eller sötpotatis.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
2 msk parmesanost, riven
1 dl gräslök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade
0,75 tsk salt
2-3 krm svartpeppar, nymald
1 msk rapsolja
2 tomater
2 tsk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:

, råstekt potatis

1. Blanda samman färs, ägg, ost, gräslök (spara ca 1 msk till salsan), vitlök, salt och peppar till en färs. Rulla stora avlånga biffar.
2. Hetta upp oljan och bryn biffarna runt om 3–5 min. Efterstek under lock på svag värme 5–10 min.
3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med olivoljan och den sparade gräslöken. Krydda med salt och peppar. Servera med stekt potatis i skivor.