1. Blanda samman färs, ägg, ost, gräslök (spara ca 1 msk till salsan), vitlök, salt och peppar till en färs. Rulla stora avlånga biffar.
2. Hetta upp oljan och bryn biffarna runt om 3–5 min. Efterstek under lock på svag värme 5–10 min.
3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med olivoljan och den sparade gräslöken. Krydda med salt och peppar. Servera med stekt potatis i skivor.
Färs- och parmesanbiffar med tomatsalsa
Servera gärna biffarna med råstekt bak- eller sötpotatis.
För 4 person(er)
Ingredienser
500 g | nötfärs |
1 | ägg |
2 msk | parmesanost, riven |
1 dl | gräslök, finhackad |
1-2 | vitlöksklyftor, pressade |
0,75 tsk | salt |
2-3 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | rapsolja |
2 | tomater |
2 tsk | olivolja |
1 krm | salt |
1 krm | svartpeppar |
Tillbehör:
, råstekt potatis |