Farmor Toras marängdessert

Maränger i portionsstorlek fyllda med citronkräm. På toppen färska hallon, blåbär och vinbär. Klassiskt, enkelt, försvinnande gott!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 50 g pistaschnötter - osaltade

Lemoncurdkräm

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl lemon curd
  • 0,5 citron - rivet skal

Garnering

  • hallon
  • björnbär
  • vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa i vitvinsvinäger och vispa ytterligare ett tag.

  2. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa till en fast smet.

  3. Bred ut smeten till 8 rundlar på plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter. Strö över pistaschnötter.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme tills marängen stelnat. Ta ut och låt kallna på galler.

  5. Vispa creme fraichen fast med elvisp. Rör i lemon curd och citronskal. Fördela fyllningen i marängerna. Garnera med bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!