00000

Maränger i portionsstorlek fyllda med citronkräm. På toppen färska hallon, blåbär och vinbär. Klassiskt, enkelt, försvinnande gott!

För 8 portionsmaränger

Ingredienser

3 äggvitor
1 krm vitvinsvinäger
2 dl strösocker
50 g pistaschnötter osaltade

Lemoncurdkräm:

2 dl crème fraiche
1 dl lemon curd
0,5 citron rivet skal

Garnering:

hallon, björnbär och vinbär

Farmor Toras marängdessert

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa i vitvinsvinäger och vispa ytterligare ett tag.
  2. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa till en fast smet.
  3. Bred ut smeten till 8 rundlar på plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter. Strö över pistaschnötter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme tills marängen stelnat. Ta ut och låt kallna på galler.
  5. Vispa creme fraichen fast med elvisp. Rör i lemon curd och citronskal. Fördela fyllningen i marängerna. Garnera med bär.