Farmor Toras marängdessert
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 1 krm vitvinsvinäger
- 2 dl strösocker
- 50 g pistaschnötter - osaltade
Lemoncurdkräm
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl lemon curd
- 0,5 citron - rivet skal
Garnering
- hallon
- björnbär
- vinbär
Gör så här
-
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa i vitvinsvinäger och vispa ytterligare ett tag.
-
Tillsätt socker, lite i taget, och vispa till en fast smet.
-
Bred ut smeten till 8 rundlar på plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter. Strö över pistaschnötter.
-
Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme tills marängen stelnat. Ta ut och låt kallna på galler.
-
Vispa creme fraichen fast med elvisp. Rör i lemon curd och citronskal. Fördela fyllningen i marängerna. Garnera med bär.