Farmor Nancys mandelmusslor

Mandelmusslor med sylt och lättvispad grädde hör till klassikerna på julen. Vi bakar i god tid och fryser in, så är desserten klar.
Allt om Mat
Farmor Nancys mandelmusslor
Farmor Nancys mandelmusslor Foto: Lena Koller

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 6 bittermandlar
  • 6 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg

Servering

  • grädde - lättvispad, varma bär eller sylt

Gör så här

  1. Skålla, skala söt- och bittermandel. Mal i mandelkvarn.

  2. Arbeta ihop alla ingredienserna på bänken till en jämn och smidig deg.

  3. Låt den vila30 min i kylen. Sätt ugnen på 200°. Smörj mandelmussleformarna med smör och mjöla dem lätt.

  4. Tryck ut små degbitar i formarna och se särskilt till att bottnen blir tunn och jämn.

  5. Grädda kakorna på gallret mitt i ugnen 12 min till ljusgul färg.

  6. Slå ur dem ur formarna medan de fortfarande är varma. Duka med dessertgaffel och sked och servera dem med vispgrädde och sylt eller varma bär.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!