Farmor Ingeborgs kanellöv

"Hos min småländska farmor Ingeborg fanns alltid minst sju sorters kakor i vackra plåtburkar. Favoriten bland julkakorna var dessa små löv, doppade i socker och kanel." matredaktör Eta Kroon
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 125 g smör - kallt
  • 2 msk vatten

Garnering

  • 1 msk kanel - mald
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Mixa mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ kallt 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölat underlag, ca 1/2 cm tjock. Ta ut små löv med kakmått.

  3. Blanda kanel och socker på ett fat. Vänd löven i blandningen och lägg dem efter hand på plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna  mitt i  ugnen 8-10 min. Låt dem kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!