Den här varianten av Janssons frestelse med palsternacka är väl värd att prova. Bra även som vickning med knäcke och en god ost. Önskas kraftigare smak kan ansjovismängden ökas.
För 10 person(er)
Ingredienser
2
gula lökar
2 msk
smör
5
potatisar, medelstora
3
palsternackor
125 g
ansjovisfiléer
2,5 dl
vispgrädde
0,5 dl
mjölk
2 msk
ströbröd
Janssons frestelse med palsternacka – gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Skala potatisen och palsternackan och skär dem i 1/2 cm tjocka strimlor.
Varva potatis, palsternacka, lök och ansjovisfi léer i en ugnssäker form. Droppa över ansjovisspadet. Blanda grädden och mjölken och häll på blandningen. Strö över ströbröd och tilllaga mitt i ugnen 45-50 min.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.