Janssons frestelse med palsternacka

Den här varianten av Janssons frestelse med palsternacka är väl värd att prova. Bra även som vickning med knäcke och en god ost. Önskas kraftigare smak kan ansjovismängden ökas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 5 potatisar - medelstora
  • 3 palsternackor
  • 125 g anjovisfiléer
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Skala potatisen och palsternackan och skär dem i 1/2 cm tjocka strimlor.

  2. Varva potatis, palsternacka, lök och ansjovisfi léer i en ugnssäker form. Droppa över ansjovisspadet. Blanda grädden och mjölken och häll på blandningen. Strö över ströbröd och tilllaga mitt i ugnen 45-50 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!