00000

Recept på Farinsockersill med tomat och dill i en god kombination. Smaken påminner om klassikern kräftströmming.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Farinsockersill med tomat och dill

1 förp 5-minuterssill, (420 g)
1 rödlök
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
0,75 dl farinsocker
0,75 dl tomatpuré
0,5 dl rapsolja
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk dill, hackad

Garnering:

rödlöksringar

20 minuter + 24 timmar i kylen

Farinsockersill med tomat och dill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i strimlor.
  2. Blanda ättika och farinsocker i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt tomatpuré, olja, salt och peppar. Blanda ner dill, rödlöksstrimlor och sill i tomatsåsen.
  3. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock ca 24 timmar. Garnera med rödlöksringar vid servering.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Svenskt