00000

Snabb att laga och vacker att titta på är denna kycklinggryta. Variera grytan genom att använda säsongens frukter. Skulle det vara svårt att hitta mangobalsamvinäger kan den ersättas med 1/2 dl vanlig balsamvinäger som smaksatts med 2 msk mango chutney.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 nektariner, persikor eller plommon, mogna
0,5 spansk peppar, röd eller torkade chiliflakes
2 tsk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,75 dl mangobalsamvinäger, (Zeta)
2 msk honung, flytande
0,5 msk kycklingfond, konc
0,5 dl cashewnötter

Tillbehör

1 couscous, med hackad persilja
1 burk oliver

1. Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Kärna ur och tärna frukten. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
2. Bryn kycklingen på hög värme i olivolja. Salta och peppra. Sänk värmen och tillsätt pepparfrukt, vinäger, honung och fond. Låt puttra utan lock 4–5 min tills kycklingen är genomstekt.
3. Vänd ner frukten och cashewnötterna i pannan och låt allt bli genomvarmt. Servera med couscous blandad med oliver och strimlad bladpersilja.