Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing

Färgglad grönsaks”slaw” med chipotledressing är fräsch och god. När grönsakerna masseras med dressingen mjuknar de och får god smak. De släpper lite vätska, så låt inte salladen stå för länge; då blir den lite för blöt.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 5 dl grönkål - finstrimlad
  • 3 dl vitkål - finstrimlad
  • 3 dl rödkål - finstrimlad
  • 0,5 paprika - röd
  • 0,5 paprika - gul
  • 0,5 paprika - orange
  • 0,25 rödlök
  • 10 rädisor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk chipotle (torkad chilifrukt) - mald

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i tunna skivor. Ansa och skär rädisorna i skivor och sedan i tunna strimlor. Blanda alla grönsaker.

  2. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, limesaft, honung, senap och chipotlepeppar.

  3. Massera in dressingen i grönsakerna. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!