00000

Har du ingen mixerstav kan soppan mixas i matberedare.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g potatis
3 fänkål, ca 500 g
1,2 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
200 g lax, kallrökt
100 g naturell färskost, light
8 lantbröd, skivor
2 msk olivolja, med vitlökssmak

15 min + 5 min i ugn

1. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden på båda sidor med oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa och strimla fänkålen. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i potatis och fänkål och låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Strimla laxen.
3. Rosta bröden mitt i ugnen ca 5 min.
4. Servera soppan med lax och ost, som var och en får klicka i sin portion, samt det rostade vitlöksbrödet.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Soppa