Fänkålssoppa med vitlöksbröd

Har du ingen mixerstav kan soppan mixas i matberedare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 3 fänkål - ca 500 g
  • 1,2 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongstärningar
  • 200 g lax - kallrökt
  • 100 g naturell färskost - light
  • 8 lantbröd - skivor
  • 2 msk olivolja - med vitlökssmak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden på båda sidor med oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa och strimla fänkålen. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i potatis och fänkål och låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Strimla laxen.

  3. Rosta bröden mitt i ugnen ca 5 min.

  4. Servera soppan med lax och ost, som var och en får klicka i sin portion, samt det rostade vitlöksbrödet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!