00000

Potatis- och fänkålssoppan kan lagas 1–2 dagar före servering. Focaccia med ost och oliver är gott till.

För 4 person(er)

Ingredienser

350 g potatisar (4 st)
400 g 2 fänkålsstånd (2 st)
1 msk smör
12 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl matlagningsgrädde
1 msk citron pressad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
300 g kycklingfiléer (2 st)
10 rädisor
2 msk gräslök hackad

1. Skala och skär potatisen i skivor. Ansa och strimla fänkålen. Fräs potatis och fänkål i smör i en gryta. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 15 min.
2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i grädden och smaka av med citron, salt och peppar. Låt soppan kallna.
3. Vid servering: Koka upp soppan. Strimla kycklingfiléerna tunt och lägg dem i soppan. Låt koka under lock ca 5 min. Ansa och skiva rädisorna och blanda dem med gräslöken.
4. Servera soppan med rädisorna som var och en får lägga i sin tallrik.

Fler recept med: Kyckling och fågel, Övrigt, Soppa