Fänkålssoppa med kyckling och rädisor

Potatis- och fänkålssoppan kan lagas 1–2 dagar före servering. Focaccia med ost och oliver är gott till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g potatisar - (4 st)
  • 400 g fänkålsstånd - (2 st)
  • 1 msk smör
  • 12 dl hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 300 g kycklingfiléer - (2 st)
  • 10 rädisor
  • 2 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Ansa och strimla fänkålen. Fräs potatis och fänkål i smör i en gryta. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i grädden och smaka av med citron, salt och peppar. Låt soppan kallna.

  3. Vid servering: Koka upp soppan. Strimla kycklingfiléerna tunt och lägg dem i soppan. Låt koka under lock ca 5 min. Ansa och skiva rädisorna och blanda dem med gräslöken.

  4. Servera soppan med rädisorna som var och en får lägga i sin tallrik.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!