55555

Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits är en frisk sallad där den lakritssmakande fänkålen kryddas med en ­gnutta rålakrits. Recept av Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren.

För 4 personer:

Ingredienser

2 fänkålsstånd, (à 200 g)
1 citron
1 dl olivolja
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
1 krm rålakritspulver*
1 kruka körvel

15 minuter:

Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits – gör så här

  1. Ansa och hyvla fänkålen tunt. Halvera citronen och pressa ut ca 1/2 dl saft. Blanda med olja.
  2. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tillsammans med saltet.
  3. Blanda fänkålen med citrondressingen. Toppa med solrosfrön, lakritspulver och plockad körvel.

Fler recept av Thomas Sjögren:

Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Tillbehör