Fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps

Recept på fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps. Fänkål och äpple ger frisk smak till salladen.  

För 12 personer på buffé:

Ingredienser

4 fänkålsstånd
4 äpplen
1 citron
1 knippa rädisor
200 g sockerärter

Dressing:

0,5 dl balsamvinäger vit
0,5 dl rapsolja
0,5 dl honung
2 tsk flingsalt
0,5 krm svartpeppar nymald

30 minuter

  1. Ansa och skär fänkål och urkärnade äpplen i tunna skivor, gärna på mandolin. Pressa saften ur citronen och häll den över så att inte fänkål och äpplen blir bruna.
  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Blanda ner rädisor och sockerärter i salladen.
  3. Dressing: Blanda vinäger, olja, honung salt och peppar i en skål. Häll dressingen över salladen precis före servering.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Övrigt, Sallader