Fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps

Recept på fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps. Fänkål och äpple ger frisk smak till salladen.
Recept på fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps.
Recept på fänkålssallad med rädisor och sugarsnaps. Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 4 fänkålsstånd
  • 4 äpplen
  • 1 citron
  • 1 knippa rädisor
  • 200 g sockerärter

Dressing

  • 0,5 dl balsamvinäger - vit
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl honung
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkål och urkärnade äpplen i tunna skivor, gärna på mandolin. Pressa saften ur citronen och häll den över så att inte fänkål och äpplen blir bruna.

  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Blanda ner rädisor och sockerärter i salladen.

  3. Dressing: Blanda vinäger, olja, honung salt och peppar i en skål. Häll dressingen över salladen precis före servering.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!