1.81.81.81.81.8

Fänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressing är en fräsch och fruktig sallad. Om äpplet inte ska användas på en gång, lägg det i lite citronvatten så att skivorna inte blir bruna.

För 4 personer:

Ingredienser

1 fänkålsstånd, stort
1 äpple
10 rädisor
100 g chèvreost

Apelsindressing:

2 msk olivolja
2 msk apelsinmarmelad
1,5 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

smörgåskrasse

15 minuter + 15 minuter för fänkålen att stå

Fänkålssallad med äpple, rädisor och chèvre med apelsindressing – gör så här:

  1. Ansa och skiva fänkålen i riktigt tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg dem i en skål med iskallt vatten och låt stå tills de är riktigt krispiga, ca 15 min.
  2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt fänkålen rinna av i ett durkslag. Skala, kärna ur och halvera äpplet. Skär det i tunna skivor. Ansa och skiva rädisorna tunt.
  4. Blanda fänkål, äpple och rädisor med dressingen. Smula i chèvren. Garnera med smörgåskrasse.
Fler recept med: Grönsaker, Sallader