00000

Hemligheten är både färsk fänkål och torkade fänkålsfrön. Godast blir det med färsk pasta och då kan man ta lite mer.

För 4 personer

Ingredienser

2 fänkål, (400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning, eller grönsaksbuljong
1 tsk fänkålsfrön
300 g tagliatelle
1 tsk citronsaft, pressad
1 krm svartpeppar

Tillbehör:

, grovriven parmesanost

Garnering:

fänkålsdill

Fänkålspasta – gör så här:

  1. Skär fänkålen i bitar. Spara lite av fänkålsdillen. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs grönsakerna i oljan i en kastrull.
  3. Häll på grädden och tillsätt buljongtärning och fänkålsfrön. Låt allt koka ca 10 minuter.
  4. Koka pastan.
  5. Mixa fänkålssåsen och smaksätt med citronsaft och peppar.