Fänkålsmarinerade apelsiner med honungsricotta

Fänkålsmarinerade apelsiner med honungsricotta är en underbar liten dessert med len ricottakräm och apelsiner med smak av fänkål.
Liselotte Forslin
Goda fänkålsmarinerade apelsiner.
Goda fänkålsmarinerade apelsiner. Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 250 g ricottaost
  • 2 msk honung
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 apelsiner
  • 2 msk pistaschnötter - hackade eller andra nötter, mandlar eller frön

Gör så här

  1. Vispa ihop ricotta och honung och ställ i kylen.

  2. Stöt fänkålsfröna mycket lätt i en mortel så att de spricker bara lite. Koka upp vatten, socker och fänkålsfrön tills sockret lösts upp. Låt kallna.

  3. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Lägg dem i sockerlagen och låt stå i kylen tills det är dags att servera.

  4. Skeda upp ricottakrämen i glas och lägg på apelsinklyftorna. Toppa med pistaschnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!