44444

Fänkålsmarinerade apelsiner med honungsricotta är en underbar liten dessert med len ricottakräm och apelsiner med smak av fänkål.

För 4-6 personer:

Ingredienser

250 g ricottaost
2 msk honung
1 tsk fänkålsfrön
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 apelsiner
2 msk pistaschnötter, hackade eller andra nötter, mandlar eller frön

20 minuter

Fänkålsmarinerade apelsiner med honungsricotta – gör så här:

  1. Vispa ihop ricotta och honung och ställ i kylen.
  2. Stöt fänkålsfröna mycket lätt i en mortel så att de spricker bara lite. Koka upp vatten, socker och fänkålsfrön tills sockret lösts upp. Låt kallna.
  3. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Lägg dem i sockerlagen och låt stå i kylen tills det är dags att servera.
  4. Skeda upp ricottakrämen i glas och lägg på apelsinklyftorna. Toppa med pistaschnötter.
Fler recept med: Okategoriserade