00000

Fänkål och fläskkött är gott tillsammans. Använd hela fänkålsfrön och stöt i mortel, de smakar bäst.

För 2 person(er)

Ingredienser

5 fläskkotletter, benfria, lövtunna (200 g)
1 tsk fänkål, stött
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk salt
0,5 msk smör
0,5 dl vatten
1 msk senap, fransk
1 msk honung

Rotfrukter

300 g potatis
2 palsternackor, (125 g)
2 morötter, (150 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

4 tomater
0,5 lök, gul

1. Rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternackor och morötter. Skär dem i strimlor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter.
2. Blanda fänkål, svartpeppar och salt. Skär bort fettet från kotlettskivorna. Vänd kotletterna i kryddblandningen.
Stek dem i smör i stekpannan ca 1 minut på varje sida. Ta upp kotletterna och rör ner vatten, senap och honung.
3. Servera kotletterna med rotfrukter, sky och tomatsallad.