Fänkålskryddad kotlett med senapssky

Fänkål och fläskkött är gott tillsammans. Använd hela fänkålsfrön och stöt i mortel, de smakar bäst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 fläskkotletter - benfria, lövtunna (200 g)
  • 1 tsk fänkål - stött
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk senap - fransk
  • 1 msk honung

Rotfrukter

  • 300 g potatis
  • 2 palsternackor - (125 g)
  • 2 morötter - (150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 tomater
  • 0,5 lök - gul

Gör så här

  1. Rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternackor och morötter. Skär dem i strimlor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter.

  2. Blanda fänkål, svartpeppar och salt. Skär bort fettet från kotlettskivorna. Vänd kotletterna i kryddblandningen. Stek dem i smör i stekpannan ca 1 minut på varje sida. Ta upp kotletterna och rör ner vatten, senap och honung.

  3. Servera kotletterna med rotfrukter, sky och tomatsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!