00000

Rödingen läggs i ättikslag två dygn före festen.

För 8 person(er)

Ingredienser

500 g rödingfilé, med skinn
0,5 rödlök, skivad
0,25 fänkål, skivad
0,5 lime, skivad

Inläggningslag

1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk fänkålsfrön, krossade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dill, kvistar
1 rosmarin, kvist
0,5 msk salt

servering

0,5 rödlök, fänkål, lime, skivad
1 knippe dillkvist

1. Skär rödingfiléerna i jämnstora bitar. Lägg dem i en form med skinnsidan upp.
2. Lägg skivad rödlök, fänkål och lime ovanpå.
3. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över rödingen.
4. Låt det hela svalna. Täck formen och ställ den i kylskåpet 1–2 dygn. Lägg upp och garnera med dill.

Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter