Fänkålsbröd

4.14.14.14.14.1

Recept på fänkålsbröd. Brödet går utmärkt att frysa.

För 1 bröd

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl, (150 g)
1,5 dl grahamsmjöl, (90 g)
1 dl rågsikt, (55 g)
1 tsk fänkålsfrön, stötta
1 tsk salt
1 dl linfrön
1 msk bikarbonat
5 dl yoghurt naturell
4 msk sirap, mörk
havssalt

Fänkålsbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom bikarbonat i en bunke.
  3. Rör ut bikarbonaten i yoghurten och rör i sirapen.
  4. Blanda  yoghurtblandningen med de torra ingredienserna. Rör tills allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i formen. Grädda brödet på näst nedersta falsen
    1 1/2 timme.
  6. Ta brödet ur formen. Låt svalna på galler under en handduk.

 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

”Baka

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Jul, Matbröd