Fänkåls- och morotssallad med grapefrukt

00000

Recept på fänkåls- och morotssallad med grapefrukt. Grapefrukten friskar upp salladen och ger den god syrlig smak.  

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 fänkålsstånd
400 g morötter
2 blodgrapefrukter

Dressing:

0,5 dl olivolja
2 msk grapefrukt pressad
1 msk rödvinsvinäger
0,5 msk honung flytande
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

dillkvistar

20 minuter

Fänkåls- och morotssallad – gör så här:

  1. Ansa och skiva fänkålen tunt. Skala och skär morötterna i tunna remsor. Använd gärna mandolin. Skala grapefrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor, spara saften till dressingen.
  2. Vispa ihop olja, grapesaft, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll dressingen över fänkål, morötter och grapefrukt. Garnera med dillkvistar före serveringen.

Recept av Allt om Matredaktionen

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader