Fänkåls- och morotssallad med grapefrukt

Recept på fänkåls- och morotssallad med grapefrukt. Grapefrukten friskar upp salladen och ger den god syrlig smak.
Recept på fänkåls- och morotssallad med grapefrukt.
Recept på fänkåls- och morotssallad med grapefrukt. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd
  • 400 g morötter
  • 2 blodgrape

Dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk grapefrukt - pressad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk honung - flytande
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Ansa och skiva fänkålen tunt. Skala och skär morötterna i tunna remsor. Använd gärna mandolin. Skala grapefrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor, spara saften till dressingen.

  2. Vispa ihop olja, grapesaft, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll dressingen över fänkål, morötter och grapefrukt. Garnera med dillkvistar före serveringen.

Recept av Allt om Matredaktionen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!