Fänkåls- och gurksallad Foto: Ulrika Pousette 4.54.54.54.54.5(8) Fänkåls- och gurksallad är en fräsch sallad som passar till lax. Vänta med att blanda i gurka och dill till strax före servering. Skriv ut För 8 personer: Ingredienser 1 fänkålsstånd, (ca 300 g) 1 citron 3 msk olivolja 1 tsk strösocker 1 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald 1 gurka 1 kruka dill 20 minuter Fänkåls- och gurksallad – gör så här: Ansa och strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Pressa saften ur citronen. Blanda fänkålen ordentligt med citronsaft, olja, socker, salt och peppar, gärna med händerna. Skär gurkan i strimlor. Grovhacka dillen. Blanda fänkålen med gurka och dill precis före servering. Servera salladen till den snabbgravade laxen. Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader Jul Saffranspannacotta med apelsinsallad 15 minuter + 3 timmar i kyl Vegetariskt Köttbullar och vegobullar med senap och timjan 30 minuter Korv och chark Soppgryta med julrester 25 minuter Sill Julens överblivna sill med potatiskräm, ost, löjrom och krispigt bröd 30 minuter