Fänkåls- och gurksallad

Fänkåls- och gurksallad är en fräsch sallad som passar till lax. Vänta med att blanda i gurka och dill till strax före servering.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd - (ca 300 g)
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill

Gör så här

  1. Ansa och strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Pressa saften ur citronen.

  2. Blanda fänkålen ordentligt med citronsaft, olja, socker, salt och peppar, gärna med händerna.

  3. Skär gurkan i strimlor. Grovhacka dillen. Blanda fänkålen med gurka och dill precis före servering. Servera salladen till den snabbgravade laxen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!