4.84.84.84.84.8

Fänkåls- och gurksallad är en fräsch sallad som passar till lax. Vänta med att blanda i gurka och dill till strax före servering.

För 8 personer:

Ingredienser

1 fänkålsstånd, (ca 300 g)
1 citron
3 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 gurka
1 kruka dill

20 minuter

Fänkåls- och gurksallad – gör så här:

  1. Ansa och strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Pressa saften ur citronen.
  2. Blanda fänkålen ordentligt med citronsaft, olja, socker, salt och peppar, gärna med händerna.
  3. Skär gurkan i strimlor. Grovhacka dillen. Blanda fänkålen med gurka och dill precis före servering. Servera salladen till den snabbgravade laxen.

 

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader