Fänkål och äppel-slaw med jalapeñodressing

Fänkål och äppel-slaw med jalapeñodressing passar till grillat fläskkött och grillad fisk.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 1 fänkålsstånd
  • 6 rädisor
  • 1 äpple - grönt

Jalapeñodressing

  • 1 - 2 msk jalapeño - picklad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 0,5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Dressing: Mixa jalapeñon med majonnäsen. Vänd i crème fraichen och krydda med salt och peppar.

  2. Ansa vitkål och fänkål och strimla tunt, gärna på mandolin eller med osthyvel. Ansa och skiva rädisorna. Kärna ur och strimla äpplet.

  3. Blanda ner dressingen och rör ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!