Med fetostfyllning får falukorven en mild syrlighet som passar
utmärkt till den goda såsen med oliver. Rätten kan förberedas.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g falukorv
50 g fetaost
0,5 dl kesella

Olivsås

1 msk olivolja
0,5 lök gul
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,5 dl spad från oliverna
2 msk majsstärkelse maizena
vatten
1 dl oliver
1 krm svartpeppar
1 krm salt ev.

Servering

pasta kokt
grönsaker eller sallad, kokta

1. Sätt ugnen på 225°. Dela korven i 4 lika delar. Skär ett snitt snett nedåt, mitt på varje bit.
2. Mosa ost och kesella. Lägg ostmassa i varje skåra. Baka korven i mitten av ugnen ca 15 min.
3. Olivsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, fräs en kort stund. Häll i vatten, buljongtärning och spad. Koka samman till 2/3.
4. Sila och häll tillbaka i kastrullen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen under vispning.
5. Tillsätt oliver hela, halverade eller skivade. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och grönsaker