Falupuck med fetaost

Med fetostfyllning får falukorven en mild syrlighet som passar utmärkt till den goda såsen med oliver. Rätten kan förberedas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 50 g fetaost
  • 0,5 dl kesella

Olivsås

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 0,5 dl spad - från oliverna
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - maizena
  • vatten
  • 1 dl oliver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt - ev.

Servering

  • pasta - kokt
  • grönsaker - eller sallad, kokta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela korven i 4 lika delar. Skär ett snitt snett nedåt, mitt på varje bit.

  2. Mosa ost och kesella. Lägg ostmassa i varje skåra. Baka korven i mitten av ugnen ca 15 min.

  3. Olivsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, fräs en kort stund. Häll i vatten, buljongtärning och spad. Koka samman till 2/3.

  4. Sila och häll tillbaka i kastrullen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen under vispning.

  5. Tillsätt oliver hela, halverade eller skivade. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och grönsaker

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!