44444

Falukorvstortilla är festlig vardagsmat. Den syrade löken ger ett läckert crunch mot den mjuka couscousen. Fajitakryddmixen smaksätter både korv och tomatsås. Mixen innehåller lök, vitlök, svartpeppar, cayenne och lite curry.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök, + 1
2 msk vitvinsvinäger, + 1 tsk
1 msk strösocker, + 1 tsk
1 vitlöksklyfta
2 msk fajitakryddmix, + 2 msk
2 dl couscous
400 g falukorv, (18% fett)
1 romansallad
4 tortillabröd, gärna med majs
1 kruka koriander
olivolja, salt, nymald ­svartpeppar

30 minuter

Falukorvstortilla – gör så här:

  1. Skala och skär 1 lök i ringar. Blanda löken med 1 dl vatten, 2 msk vinäger, 1 msk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Skala och finhacka 1 lök och vitlöken. Fräs det i 1 tsk olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, 2 1/2 dl vatten, 2 msk fajitakryddmix och 1 tsk socker. Låt koka ihop ca 5 min.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner i tomatsåsen.
  4. Skär korven i strimlor. Krydda med 2 msk fajitakryddmix och stek den i en stekpanna med släpplättbeläggning ca 3 min.
  5. Bryt salladen i bitar. Servera korven i tortillabröd med tomatcouscous, sallad, syrad lök och koriander.