00000

En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott.
Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g falukorv
500 g potatis, fast
200 g morot
175 g broccolibuketter
1 rödlök
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk smör
0,5 dl vetemjöl
1,5 msk ättikssprit, (12 %)
1,5 msk strösocker
3 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
3 msk pepparrot, riven, färsk

25 minuter

Falukorvsgryta med pepparrot – gör så här:

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i klyftor och skiva morötterna. Ansa eventuellt färsk broccoli eller tina frusen. Skala och skär löken i klyftor. Skär korven i bitar.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. Tillsätt broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, men spara den. Håll grytan varm under lock.
  3. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.
  4. Smaka av med ättika, socker, salt och peppar. Blanda i pepparrot. Lägg upp grytan och häll över såsen.