44444

En färgglad och snabblagad korvgryta med små söta tomater och strimlad salladslök. Populär hos både stora och små.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g falukorv
4 salladslökar
10 pärltomater, små (150 g)
1 gul lök, liten
1 msk smör
1 msk senap, söt, grovkornig
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
3 kvistar timjan
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Bulgursallad:

3 dl bulgur
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
5 tomater, soltorkade
2 salladslökar

15 minuter

Falukorvsgryta med bulgursallad – gör så här:

  1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken.
  2. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan och krydda med salt och peppar.
  3. Tillaga bulgurn i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Hacka tomaterna. Strimla salladslöken. Rör ner tomater och salladslök i bulguren. Servera bulgurn till korven.