00000

En färgglad och snabblagad korvgryta med små söta tomater och strimlad salladslök. Populär hos både stora och små.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g falukorv
4 salladslökar
10 pärltomater, små (150 g)
1 gul lök, liten
1 msk smör
1 msk senap, söt grovkornig
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
3 timjan, kvistar
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

3 dl bulgur
5 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
5 tomater, torkade, hackade
2 salladslökar, skivade

1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken.
2. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
3. Tillaga bulgurn i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner tomater och salladslök. Servera till korven.