3.93.93.93.93.9

Recept på falukorvsgratäng. Är det säsong för färskpotatis går det alldeles utmärkt att använda i falukorvsgratängen. Använd gärna Deli-falukorv som innehåller mycket kött, 59 g kött/100 g.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g falukorv
500 g potatis
3 tomater
2 zucchini
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl mellangrädde
1 tsk basilika
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl parmesanost, riven

Garnering:

basilika

20 minuter + 40 minuter i ugn

Falukorvsgratäng provençale – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av korven, borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och zucchini och potatis i mm-tjocka skivor.
  2. Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.
  3. Tillaga gratängen mitt i ugnen ca 40 min tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk. Garnera med basilika och servera.