Recept på falukorv och färsk majs i citronbuljong. En mager men matig falukorvslåda där den färska majsen får baka med i ugnen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g falukorv mager (9 %)
5 dl vatten
2 msk kycklingfond koncentrerad
1 citron rivet skal och pressad saft
2 majskolvar färska
3 tomater
0,5 dl bladpersilja
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

4 skivor surdegsbröd

Falukorv och färsk majs i citronbuljong – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten med kycklingfond och citronsaft.
  2. Skär korven i sex bitar. Skär  ett rutmönster på ena sidan. Ta bort bladen på majsen och skär den i tunna skivor.
  3. Lägg korv och majs i en rymlig ugnssäker form och häll på buljongen. Peppra. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Ös med buljongen en gång.
  4. Halvera och gröp ur tomaterna. Skär tomatköttet i strimlor. Blanda med persilja och citronskal. Strö blandningen över den varma korvlådan. Servera med ett surdegsbröd att suga upp den goda buljongen med.

    Ca 450 kcal per portion, 14 g fett, 20 g protein, 58 g kolhydrater