Falukorv och färsk majs i citronbuljong

Recept på falukorv och färsk majs i citronbuljong. En mager men matig falukorvslåda där den färska majsen får baka med i ugnen.
Malin Landquist
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 g falukorv - mager (9 %)
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 1 citron
  • 2 majskolvar - färska
  • 3 tomater
  • 0,5 dl bladpersilja
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Koka upp vatten med citronsaft och kycklingfond .

  2. Skär korven i sex bitar. Skär  ett rutmönster på ena sidan. Ta bort bladen på majsen och skär den i tunna skivor.

  3. Lägg korv och majs i en rymlig ugnssäker form och häll på buljongen. Peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ös med buljongen en gång.

  4. Halvera och gröp ur tomaterna. Skär tomatköttet i strimlor. Blanda med persilja och citronskal. Strö blandningen över den varma korvlådan. Servera med ett surdegsbröd att suga upp den goda buljongen med.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!