00000

Recept på falukorv och färsk majs i citronbuljong. En mager men matig falukorvslåda där den färska majsen får baka med i ugnen.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g falukorv, mager (9 %)
1 citron
5 dl vatten
2 msk kycklingfond, konc
2 majskolvar, färska
3 tomater
0,5 dl bladpersilja
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

4 skivor surdegsbröd

15 minuter + 20 minuter i ugn

Falukorv och färsk majs i citronbuljong – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Koka upp vatten med citronsaft och kycklingfond .
  2. Skär korven i sex bitar. Skär  ett rutmönster på ena sidan. Ta bort bladen på majsen och skär den i tunna skivor.
  3. Lägg korv och majs i en rymlig ugnssäker form och häll på buljongen. Peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ös med buljongen en gång.
  4. Halvera och gröp ur tomaterna. Skär tomatköttet i strimlor. Blanda med persilja och citronskal. Strö blandningen över den varma korvlådan. Servera med ett surdegsbröd att suga upp den goda buljongen med.