00000

Recept på falafel med kronärtskocka. Falafeln går utmärkt att värma i mikron, så passa på att göra en större sats och lägg några i frysen. Salladen går bra att byta mot eller komplettera med ris.

För 4 person(er)

Ingredienser

390 g kronärtskocksbottnar, på burk
400 g kokta kikärter, på burk
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, skalad
2 krm curry
2 krm garam masala
1 krm cayennepeppar
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 tsk salt
2 msk olivolja, till stekning

Tillbehör:

, grönsallad, tomatklyftor, gurkstavar och matlagningsyoghurt

Falafel med kronärtskocka – gör så här:

  1. Spola kronärtskockorna snabbt i kallt vatten och skär i små bitar.
  2. Häll av vattnet från kikärterna och spola även dem hastigt i kallt vatten. Mixa kikärtor, 1 msk olivolja, vitlök, kryddor och salt i matberedare till en smet.
  3. Blanda kronärtskocksbitarna och kikärtssmeten i en bunke. Forma smeten till 8 biffar och stek dem ca 3 min per sida i 2 msk olivolja i en stekpanna.
  4. Servera med sallad och en klick matlagningsyoghurt.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️