Falafel med bulgur och tomatsås

Kryddblandingen garam masala smaksätter falafeln, den innehåller ofta chilipeppar, koriander, spiskummin, kardemumma, kanel och kryddnejlika.

25 min

Falafel med bulgur och tomatsås

 

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek hälften av löken mjuk i 1 msk olja. Låt svalna. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

2. Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg dem, löken, ägg, majsstärkelse, garam masala och 3/4 tsk salt i en matberedare. Mixa till en slät smet. Forma smeten till små biffar och vänd dem i panko.

3. Fräs resten av löken och vitlöken i 1 msk olja i en kastrull. Häll över krossade tomater och tillsätt vin­äger, 1/2 tsk salt och peppar. Låt puttra utan lock i ca 10 min.

4. Stek falafeln runt om i omgångar i 2 msk olja på medelvärme ca 2 min på varje sida. Servera med bulgur och tomatsås.

Recept från