25 min
Falafel med bulgur och tomatsås – gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Stek hälften av löken mjuk i 1 msk olja. Låt svalna. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
- Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Lägg dem, löken, ägg, majsstärkelse, garam masala och 3/4 tsk salt i en matberedare. Mixa till en slät smet. Forma smeten till små biffar och vänd dem i panko.
- Fräs resten av löken och vitlöken i 1 msk olja i en kastrull. Häll över krossade tomater och tillsätt vinäger, 1/2 tsk salt och peppar. Låt puttra utan lock i ca 10 min.
- Stek falafeln runt om i omgångar i 2 msk olja på medelvärme ca 2 min på varje sida. Servera med bulgur och tomatsås eller i pitabröd.
200 g räcker till 2 personer.