Fajitaspett med kyckling

Recept på fajitasspett med kyckling. Välj gärna lårkött, som smakar saftigt och mört även om det ligger några minuter för länge på grillen. Fajitakryddan räcker till minst två middagar.

För 4 personer

Ingredienser

600 g kycklingkött från lår eller bröst
1 grön paprika
1 gul paprika
1 rödlök
2 msk rapsolja

Fajitakrydda:

1 msk paprikapulver rökt
1 msk chilipulver
1 msk salt
1 msk spiskummin mald
1 msk oregano
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver

Tomatsalsa:

4 tomater
1 jalapeñochili
0,5 rödlök
4 kvistar koriander
1 msk lime pressad
1 krm salt

Limecrème:

2 dl crème fraiche
1 lime rivet skal
1 krm salt

Tillbehör:

4 tortillabröd

40 minuter

Gör så här:

  1. Fajitakrydda: Blanda alla ingredienser. 
  2. Skär kycklingen i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i bitar. Blanda bitarna väl med 2 msk fajitakrydda. Varva kyckling, paprika och lök på spett. 
  3. Salsa: Skär tomater i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda med limesaft och krydda med salt. 
  4. Limecrème: Blanda crème fraichen med rivet limeskal och salt.
  5. Pensla spetten med olja. Grilla spetten över kolen. Ta dem åt sidan när de har fått färg. Fortsätt grilla indirekt tills kycklingen är genomstekt, ca 15 min.
  6. Servera i tortillabröd med salsa och limecrème. 

 

Fler recept med: Grilla, Kyckling och fågel, Övrigt