15 minuter + 45 minuter i ugn
Fajitakryddad kyckling – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Gnid in fajitakryddan i kycklingen och skär den i fyra bitar. Lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper.
- Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem bredvid kycklingen. Ringla på olja och strö över salt och chiliflakes. Bryt vitlöken i klyftor och lägg i långpannan. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 75–80°, ca 35 min. Ta upp kycklingen och ta bort lite av fettet från skyn i långpannan.
- Jordnötssalsa: Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Rosta jordnötterna i en torr stekpanna, spara några till garnering. Tillsätt tomater och lök och stek ca 3 min. Mixa det till en grov röra och tillsätt worcestersås och chilipulver. Krydda med salt.
- Häll bönorna i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Häll av vätskan från majsen. Lägg bönor och majs i långpannan. Lägg i tomaterna, gör ett kryss i dem så att skalet spricker. Värm mitt i ugnen ca 10 min.
- Lägg upp allt på ett serveringsfat. Strö på koriander och servera med salsan.
Foto: Ulrika Pousette