Det kan ta ett tag för fänkålen att bli mjuk. Men det är värt att vänta på den sötsyrliga kompotten som matchar den ingefärskryddade rostbiffen.

För 2 personer

Ingredienser

200 g färdig rostbiff i skivor

Marinad

1 tsk rapsolja
1 tsk vinäger
1 tsk japansk soja
1 tsk flytande honung
0,5 tsk färsk ingefära riven

Äppel- och fänkålskompott

300 g äpplen
400 g fänkål
1 gul lök
2 tsk smör
3 dl vatten
0,5 msk honung
1 tsk vinäger
0,5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk persilja hackad

Tillbehör

rädisor, salladslök

Extrakryddad rostbiff med äppel- & fänkålskompott

1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ut rostbiffskivorna och pensla på marinaden. Rulla eventuellt ihop och låt stå kallt till servering.
2. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Ansa fänkålen och skär den i tunna strimlor. Skala och skiva löken.
3. Fräs äpple, fänkål och lök i smör i en stek- eller traktörpanna. Tillsätt vatten, honung och vinäger. Låt småputtra tills fänkålen är mjuk och vattnet ångat bort, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan vid servering.
4. Servera rostbiffen med äppel- och fänkålskompotten, rädisor och lite finstrimlad salladslök.

Fler recept med: Nötkött, Övrigt