Exotisk pannacotta med passionsfrukt

Den perfekta desserten – len, söt och syrlig på samma gång.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 passionsfrukt
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kardemummakärnor - hela, stötta

Topping

  • 1 dl mango - i bitar
  • 2 dl melon - i bitar
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Halvera passionsfrukten och gröp ut fruktköttet. Lägg det i en kastrull tillsammans med grädde, socker, vaniljsocker och kardemumma. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt gräddblandningen svalna ca 30 min.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  3. Sila gräddblandningen och låt den koka upp. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen. Rör om tills de smält. Fördela pannacottan i glas och låt stå i kylen ca 3 timmar.

  4. Fördela mango- och melonbitarna i glasen och toppa med urskrapad passionsfrukt. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!