Exotisk nudelsallad

Servera gärna nudelsalladen i urgröpta ananasskal. Ananasköttet används till paj och fruktsallad. Man kan också blanda ner lite ananas i nudelsalladen.
Allt om Mat
Exotisk nudelsallad
Exotisk nudelsallad Foto: Stewen Quigley

Ingredienser

  • 1 pkt äggnudlar - (250 g)
  • 4 morötter - (ca 400 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Dressing

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime - pressad saft
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala morötterna och skär dem i långa strimlor. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.

  3. Ansa purjolöken och skär den i 5-6 cm långa strimlor. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Salta. Blanda ner äggnudlarna.

  4. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda dressingen och häll den över grönsaker och nudlar.

  5. Servera salladen varm eller kall med en klick jordnötssås

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!