00000

Servera gärna nudelsalladen i urgröpta ananasskal. Ananasköttet används till paj och fruktsallad. Man kan också blanda ner lite ananas i nudelsalladen.

För 6 personer:

Ingredienser

1 paket äggnudlar, (250 g)
4 morötter, (ca 400 g)
2 röda paprikor
1 purjolök
1 msk rapsolja
1 tsk salt

Dressing

1 röd chili, t ex spansk peppar
2 vitlöksklyftor
1 lime, pressad saft
1 msk sesamolja

Jordnötssås:

2 dl yoghurt, turkisk
0,5 dl jordnötssmör
2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk koriander, mald

Exotisk nudelsallad – gör så här

 

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala morötterna och skär dem i långa strimlor. Kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  3. Ansa purjolöken och skär den i 5-6 cm långa strimlor. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Salta. Blanda ner äggnudlarna.
  4. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda dressingen och häll den över grönsaker och nudlar.
  5. Jordnötssås: Blanda samman alla ingredienser.
  6. Servera salladen varm eller kall med en klick jordnötssås
Fler recept med: Grönsaker, Picknick, Sallader