Evas fredagsräkor med sparris

Festlig och snabblagad sås som passar bra till pasta, ris eller enbart med sprödvarmt bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor - med skal
  • 1 knippe grön sparris - (ca 250 g)
  • 200 g champinjoner
  • 0,5 msk smör
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 2 krm sambal oelek
  • 2 msk dill - hackad

Garnering

  • citronskivor
  • dillkvistar

Tillbehör

  • tagliatelle

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge.

  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng bort. Skär resten i ca 4 cm breda bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min.

  3. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i smör ca 2 min. Tillsätt grädde, vin, buljongtärning och sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. Blanda i räkor, sparris och dill.

  4. Servera såsen till nykokt pasta och garnera med citronskivor och dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!