Evas fredagsräkor med sparris
Festlig och snabblagad sås som passar bra till pasta, ris eller enbart med sprödvarmt bröd.
Ingredienser
- 500 g räkor - med skal
- 1 knippe grön sparris - (ca 250 g)
- 200 g champinjoner
- 0,5 msk smör
- 1,5 dl mellangrädde
- 0,5 dl vitt vin - torrt
- 0,5 fiskbuljongtärning
- 2 krm sambal oelek
- 2 msk dill - hackad
Garnering
- citronskivor
- dillkvistar
Tillbehör
- tagliatelle
Gör så här
-
Skala räkorna och ställ dem kallt så länge.
-
Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng bort. Skär resten i ca 4 cm breda bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min.
-
Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i smör ca 2 min. Tillsätt grädde, vin, buljongtärning och sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. Blanda i räkor, sparris och dill.
-
Servera såsen till nykokt pasta och garnera med citronskivor och dillkvistar.