00000

Festlig och snabblagad sås som passar bra till pasta, ris eller enbart med sprödvarmt bröd.

För 2 person(er)

Ingredienser

500 g räkor med skal
1 knippa grön sparris (ca 250 g)
200 g champinjoner
0,5 msk smör
1,5 dl mellangrädde
0,5 dl torrt vitt vin
0,5 fiskbuljongtärning
2 krm sambal oelek
2 msk dill hackad

Garnering:

citronskivor
dillkvistar

Tillbehör:

tagliatelle

1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge.
2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng bort. Skär resten i ca 4 cm breda bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min.
3. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i smör ca 2 min. Tillsätt grädde, vin, buljongtärning och sambal oelek. Låt puttra ca 5 min. Blanda i räkor, sparris och dill.
4. Servera såsen till nykokt pasta och garnera med citronskivor och dillkvistar.

Fler recept med: Övrigt, Pasta, Skaldjur