Etas musselmacka

Gott kryddade musslor serveras varma på frasiga baguetteskivor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk musslor - i vatten (ca 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk dragon - torkad
  • 0,5 citron - saften av (ca 2-3 msk)
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 1 minibaguette - skivad
  • 1 msk olivolja - av god sort

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av. Häll oljan i en kastrull, pressa i vitlöken, tillsätt dragonen och värm ett par minuter.

  2. Pressa och tillsätt citronsaften, vänd ner musslorna och strö över hackad persilja, lägg på lock och dra kastrullen åt sidan.

  3. Pensla brödet med olivolja och rosta det i 200° ugn 8–10 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!