Escabeche, sötsur marinad

Makrillen läggs i en kryddig marinad och steks hastigt inför serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 makrillfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Marinad

  • 1 burk paprika - grillad, marinerad, Zeta
  • 2 stjärnanis
  • 0,5 msk senapsfrön - gula
  • 0,5 pkt saffran
  • 4 vitlöksklyftor - tunt skivade
  • 2 dl olivolja
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm timjan
  • 1 citron - rivet skal

Gör så här

  1. Marinad: Tärna de grillade paprikorna. Fräs stjärnanis, senapsfrö, saffran och skivad vitlök i lite av olivoljan utan att vitlöken bränns. Tillsätt resten av oljan, vinäger, socker, timjan, citronskal och den tärnade paprikan. Hetta upp alltsammans och låt därefter kallna.

  2. Häll marinaden över makrillfiléerna och låt dem marinera 4-8 timmar i kylen.

  3. Servering: Ta upp fisken ur marinaden. Salta och peppra och stek den 1-2 minuter på varje sida i en het stekpanna.

  4. Koka upp marinaden. Dela fisken och servera den i djup tallrik med lite av marinaden och gärna en toast.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!