Enzas salsicciasås

En mustig sås som går snabbt att laga. Salsiccian ger mycket smak och härlig sälta. Pancetta är ett lufttorkat sidfläsk som du lättast hittar i välsorterade butiker med manuell charkdisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 350 g salsicciakorv -
  • 50 g pancetta - skivad
  • 200 g skogschampinjoner - fasta
  • 0,25 röd chili - t ex spansk
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn - hela
  • 3 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl hönsbuljong - (tärning +  vatten)
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk bladpersilja - finhackad

Tillbehör

  • pasta - ris eller polenta

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Hacka pancettan. Ansa och skär svampen i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Bryn lök och korv i torr stekpanna ca 5 min. Tillsätt pancettan och bryn ca 2 min. Tillsätt chili, lagerblad, pepparkorn, vin och buljong. Sjud såsen utan lock ca 10 min.

  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek champinjonerna tills de fått fin färg, ca 3 min. Vänd ner dem i korvsåsen och sjud ca 3 min. Blanda i persiljan. Servera med pasta, ris eller polenta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!