För 4 person(er)

Ingredienser

8 rödbetor färska
2 purjolökar
2 msk smör
4 entrecôte skivor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:

2 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond
1 krm svartpeppar
2 msk smör kallt

Tillbehör:

kokt eller ugnsstekt potatis

20 min

1. Skala och klyfta rödbetorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.
2. Skär purjolökarna i ca 4 cm långa bitar. Finhacka därefter en bit till såsen.
3. Fräs de stora purjolöksbitarna mjuka i lite smör i en stekpanna på svag värme.
4. Sås: Fräs den finhackade purjolöken mjuk i lite smör i en kastrull. Häll på rödvin, vatten och fond. Smaksätt med peppar. Sjud på svag värme utan lock ca 5 minuter. Vispa i smöret.
5. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i lite smör i en stekpanna. Häll över såsen och låt allt koka ca 2 minuter. Servera köttet med sås, rödbetor och purjolök.