1 timme + 30 minuter marinering
Entrecôte Gangnam Style – gör så här:
- Skär köttet i tre tjocka skivor. Skala och riv päronet. Skala och skiva löken. Skala och riv vitlöken. Blanda päron, lök, soja, socker, vin och sesamolja. Lägg i köttet och marinera ca 30 min i rumstemperatur eller 8 timmar i kyl.
Foto: Per Ranung
- Ssamsås: Ansa och strimla salladslöken. Blanda ihop alla ingredienser.
-
Grönkål: Repa kålen och lägg i ett durkslag. Koka upp 3 liter vatten och häll det över kålen. Skölj sedan kålen i iskallt vatten tills den är kall. Krama vattnet ur kålen. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, soja, risvinäger och socker tills sockret lösts upp. Blanda väl med kål och salladslök.
Foto: Per Ranung
- Böngroddar: Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med olja, sesamfrön och salt.
-
Svamp: Riv svampen i mindre bitar. Rör ihop soja, mirin och sake. Stek svampen hårt i olja tills den är knaprig och har fin färg. Häll över sojablandningen och rör om.
Foto: Per Ranung
- Ta köttet ur marinaden, torka det lätt med hushållspapper. Stek köttet i en riktigt het grillpanna i rapsolja 2–3 min på varje sida. Ta upp och låt köttet vila ca 5 min innnan det skärs i skivor.
Foto: Per Ranung
- Servera köttet med sås och ris i salladsblad med grönsaker, svamp och kimchi. Ät gärna med händerna!
Jennie Walldén:
Fega inte på vare sig temperaturen eller mängden olja när du steker svampen. Fettet gör att vätskan släpper lite i taget, så inte svampen blir soggig.