3.83.83.83.83.8

Enklaste körsbärsglassen passar också bra att göra av bigarråer.

För 1 liter:

Ingredienser

6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad (397 ml)
1 tsk vaniljpulver

Körsbärskompott:

300 g körsbär, eller 225 g frysta körsbär, tinade
0,5 dl rårörsocker
1 msk
1 msk citron, pressad
3 msk Amaretto, mandellikör
1 krm bittermandelarom
1 msk majsstärkelse, Maizena

Chokladrån:

0,5 dl pekannötter
200 g mörk choklad
6 våffelrån

20 minuter + 8 timmar i frys + tid för rumstemperering

Enklaste körsbärsglassen – gör så här:

  1. Kompott: Kärna ur de  färska körsbären. Lägg dem med sockret i en -kastrull och småkoka ca 5 min. Mosa sönder körsbären med en visp eller liknande. Rör i citronsaft, likör och bittermandelarom. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner under kokning. Låt kallna.
  2. Vispa grädde och kondenserad mjölk till mjuka toppar med elvisp. Lägg i en frysbar form. Vänd försiktigt i kompotten och swirla runt. Frys ca 8 timmar.
  3. Finhacka nötterna. Finhacka chokladen. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa den övre delen av rånen i chokladen. Låt rinna av lite och strö över nötter. Låt rånen torka ställda i en skål med strösocker.
  4. Låt glassen tina i rumstemperatur ca 30 min och fyll rånen.