Enkla västerbottens- och valnötsbröd

00000

Recept på enkla västerbottens- och valnötsbröd. Lättbakade bakpulverbröd. Förbered gärna degen dagen före.

För 12 bröd:

Ingredienser

50 g västerbottensost
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
50 g smör rumsvarmt
75 g valnötter
2 dl yoghurt turkisk

Pensling:

vatten

Garnering:

0,5 dl havregryn

20 minuter + 1 timme i kyl + 15 minuter i ugn

Enkla västerbottens- och valnötsbröd – gör så här:

  1. Riv osten. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och blanda tills det är finfördelat. Tillsätt ost och valnötter.
  2. Blanda ner yoghurten och rör till en smidig och lätt kladdig deg. Låt den stå i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen till en ca 2 cm tjock platta och skär den till 12 små bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla bröden med vatten och strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Jul, Övrigt, Smårätter