Enkla lammbullar med kryddig kålsallad

Här är en variant av den amerikanska krämiga kålsalladen, coleslaw. Den här är kryddigare och har smak från Asien.
Allt om Mat

Sallad

  • 250 g kål - gärna olika sorter, t ex salladskål, fär
  • 0,5 paprika - liten, röd
  • 1 morot - liten
  • 1 msk koriander - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar - nymald
  • 1 msk sesamfrön - rostade

Dressing

  • 1 dl majonnäs - lätt
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger - +1 msk mirin eller 2 msk sushivinäger
  • 1 msk ingefära - finriven

Lammbullar

  • 400 - 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk salladslök - finskuren
  • 1 msk olivolja

Servering

  • sesamfrön - rostade
  • bröd - grovt

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kål och paprika. Skala och grovstrimla moroten.

  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en bunke. Vänd ner kål, paprika, morot och koriander. Smaka av med salt och peppar. Garnera med sesamfrön.

  3. Blanda färsen med salt, peppar och salladslök. Forma den till 12 små biffar på vattensköljt skärbräde. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem ca 3 minuter på varje sida.

  4. Servera biffarna med kålsallad och grovt bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!