Enkla havre-chiabröd

Enkla havre-chiabröd är supersnabba. Degen pressas ut på en skärbräda med havregryn. Ta ut med ett glas eller en kopp. Håller fint till nästa dag, då är de godast att rosta.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl skrädmjöl
  • 0,5 dl chiafrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl yoghurt - mild, (3 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser väl. Blanda ner smör och yoghurt. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Strö havregryn på en skärbräda. Platta ut degen till ca 1 1/2 cm tjocklek. Ta ut runda bröd med mått eller ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg över på en smord plåt eller en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!